Zorg

Zorg met verblijf.

Zorggroep Achterhoek gelooft in de mogelijkheden van mensen. Iedereen kan zich ontwikkelen. Daarom bieden wij zorg waarbij we streven naar meer zelfredzaamheid voor iedereen. Samen bekijken we welke zorg bij jouw persoonlijke situatie aansluit en hoe we samen kunnen bouwen aan een toekomst met meer zelfredzaamheid.

Persoonlijke zorg

Bij Zorggroep Achterhoek krijg je jouw eigen persoonlijke begeleider(s). Samen maak je een eigen zorgplan met persoonlijke doelen en hiermee ga je aan de slag. Ook helpt je persoonlijk begeleider je met praktische zaken. Bijvoorbeeld met het regelen van je administratie, zelfstandig huishouden en koken. Onze begeleiders worden ondersteund door de GZ psycholoog en de psycholoog van Zorggroep Achterhoek.

Zorg op maat

Zorggroep Achterhoek biedt zorg op maat. Dit betekent dat we kijken naar welke zorg bij jouw persoonlijke situatie past.

Wil je graag zelfstandig wonen, maar kan je daarbij extra ondersteuning gebruiken? In het kader van extramuraal wonen bieden we zorg op ambulante basis in een zelfstandige woonomgeving. Samen werken we aan een toekomst met meer zelfredzaamheid.

Is zelfstandig wonen nog een stapje te ver? Dan bieden we in het kader van intramuraal wonen bij Zorggroep Achterhoek, wonen in De Elzen. In deze huiselijke en prikkelarme woonomgeving bieden we zorg die met je meegroeit. Hier staat een vast team van sociaal pedagogisch medewerkers 24 uur, 7 dagen per week klaar om je te ondersteunen en te begeleiden naar meer zelfredzaamheid.

Onze zorg op een rijtje

  • Je krijgt de zorg die bij je persoonlijke situatie aansluit.
  • Je kan ons altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.
  • Je krijgt jouw eigen vaste persoonlijke begeleider(s).
  • De begeleiders worden ondersteund door een GZ-psycholoog en een psycholoog.
  • We kijken samen wat jouw mogelijkheden voor zelfstandig wonen zijn.
  • Je kunt bij ons intramuraal wonen in het fasehuis.

Welke zorg kunnen wij jou bieden?

Om passende zorg te krijgen, heb je een zorgindicatie nodig van het CIZ of de gemeente. In de zorgindicatie staat welke ondersteuning we je kunnen bieden. Als je een zorgindicatie met verblijfscomponent hebt, kijken we samen naar de mogelijkheden voor welke vorm wonen bij jou past.

Meer zorg