Wonen

Extramuraal Wonen

 

Ben jij er aan toe om zelfstandig te gaan wonen of heb je een andere woonwens? Zorggroep Achterhoek kijkt naar jouw mogelijkheden voor het vinden van een geschikte woning. Hiervoor heb je wel een zorgindicatie met verblijf nodig. Samen bespreken we wat jouw wensen zijn. Daarna gaan we op zoek naar een woning die daarbij past. Ook ondersteunen we je bij alles wat geregeld moet worden rondom de nieuwe woning en de verhuizing. Zo leggen we samen een stabiele basis.

Ambulante Zorg

Zorggroep Achterhoek levert zorg binnen 42 gemeenten in Oost Nederland. Binnen deze regio’s kunnen wij jou ambulante zorg bieden en je ondersteunen in je woonvraag. Je woont dan zelfstandig en krijgt persoonlijke begeleiding op ambulante basis. We betrekken bij de ondersteuning alle levensdomeinen zoals wonen/huishouden, leren/werken en sociale contacten. Ons doel is de zelfredzaamheid vergoten voor mensen in onze maatschappij. Wij kijken hierbij naar persoonlijke mogelijkheden en verantwoordelijkheden van mensen.

Ambulante Zorg +

Voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij zelfstandig wonen, bieden wij Ambulante Zorg+. Deze zorg bieden wij in wooncomplex De Veste. Dit complex biedt studio’s waar mensen zelfstandig kunnen wonen. De bewoners krijgen persoonlijke begeleiding op ambulante basis en hebben daarnaast de mogelijkheid tot dagelijks contact met ons team pedagogisch medewerkers. Er is daarbij 24/7 bereikbaarheid met achterwacht. Meer informatie is te vinden in de Leaflet De Veste  wachttijden voor het wonen bij De Veste vind je hier.