Over ons

Wie wij zijn.

Zorg kan anders, vinden we bij Zorggroep Achterhoek. Persoonlijker, meer betrokken, op maat en efficiënter. Maar zorg moet vooral van goede kwaliteit zijn. Daarom doen wij het op onze eigen manier, met een degelijke basis en oog voor de toekomst. Wij bieden de cliënt zorg op maat en doen dit met een stevig team van goed opgeleide professionals.

Onze organisatie

Zorggroep Achterhoek is een erkende zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische of psychosociale problemen. We zijn een jonge organisatie met ruim 50 medewerkers waarmee wij in ruim 43 gemeenten in Oost Nederland zorgbehoevenden ondersteunen op het gebied van leven, wonen en dagbesteding.

4 kernwaarden

Onze organisatie is gebaseerd op 4 kernwaarden:

Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid vergroot zelfstandigheid. Wij stimuleren dit zowel bij onze medewerkers als bij onze cliënten. Niet alleen zorgt het voor een groter draagvlak en meer voldoening, maar het stimuleert ook de zelfontwikkeling van de mens, maatschappij en organisatie.

Mensgerichtheid

We passen onze zorg aan op de vraag en de behoeften van de cliënt. Zo leveren we altijd maatwerk en zorgen we voor een veilige thuis- en/of werkbasis vol met vertrouwen.

Professionaliteit

De professionaliteit van de medewerkers vormt het hart van de dagelijkse ondersteuning van cliënten. Zorggroep Achterhoek ziet mogelijkheden en talenten bij medewerkers en investeert daarin. Zo krijgen onze cliënten de best mogelijke zorg die past bij de hedendaagse zorgvraag.

Maatschappelijke relevantie

Wanneer er een zorgvraag binnenkomt bij Zorggroep Achterhoek, bieden we de cliënt zorg op maat. De maatschappelijke relevantie van vernieuwende en verbeterde zorg is groot. Maatschappelijke problemen worden ermee gereduceerd of verholpen. Onze zorg voor tienermoeders, de dagbestedingsprojecten en de steun aan regiogebonden projecten zijn hier voorbeelden van.