Dagbesteding

In beweging komen

Zorggroep Achterhoek hecht waarde aan beweging, voor een gezondere levensstijl en lichaam. Maar belangrijker nog is beweging inzetten bij onze zorg voor een sterker mentaal welzijn en als hulpmiddel bij socialisering. Mensen worden fitter en gezonder, hebben een zinvolle daginvulling en werken aan doelen in hun zorgplan. In beweging komen is het doel, sport is een middel.

Bewegingsagogiek

Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen kracht. Wij ondersteunen daarom beweging in alle vormen. Wij werken met behulp van sport & beweging aan de hulpvraag en persoonlijke doelen in de zorgplan van de cliënt. We werken aan deze doelen door methoden uit de bewegingsagogiek en onder begeleiding van de professionele beweegcoaches. Door de inzet van Emotie Regulering, Motivatie & Integratie en Empowerment Training werken we samen aan het welzijn van de cliënt.

Emotie regulatie

Bij Emotie Regulatie Training is het doel emoties te herkennen en te reguleren. Daarvoor gebruiken wij krachttraining en conditietraining. Hiervoor zetten wij de onder andere de volgende sporten in: fitness, kickboksen, CrossFit,  bootcamp  en circuittraining. Door deze sporten worden cliënten weerbaarder, assertiever, krijgen ze meer zelfvertrouwen en zullen ze makkelijker sociale contacten aangaan.

Motivatie & Integratie

Voor Motivatie & Integratie training gebruiken wij loopscholing, bewegingsleer en vitaliteitstraining. Dit doen wij in combinatie met: wandelen, zwemmen,  hardlopen, spinning  en bootcamp. Mogelijke doelen bij deze sporten zijn: vergroten van zelfredzaamheid, uit het sociaal isolement komen en lichamelijke kracht herstellen of vergroten.

Empowerment Training

Voor Empowerment Training gebruiken wij bewegingsleer en beweegcoaching. Dit doen wij in combinatie met: wandelen, aquagym, yoga, zumba en teamsport(en). Mogelijke doelen bij deze sporten zijn het vergroten van de zelfvertrouwen, door succeservaringen op te doen. Doel hierbij is gebruik te maken van de eigen verantwoordelijkheid en eigen mogelijkheden.

Meer informatie

Download hier de Leaflet  van Sport& Bewegen bij Zorggroep Achterhoek of neem contact met op met onze beweegcoaches op onze dagbestedingslocatie voor meer informatie en de mogelijkheden.