Nieuws

Ambulante Zorg+ bestaat 1 jaar.

1 jaar geleden heeft Zorggroep Achterhoek haar zorgaanbod uitgebreid met Ambulante Zorg+. Een mooi moment om even stil te staan bij de locatie waar we deze zorg bieden: De Veste.

Zelfstandig wonen

Vanaf september 2018 biedt Zorggroep Achterhoek Ambulante Zorg+ in een wooncomplex in Kilder. Hier bevinden zich studio’s waar mannen en vrouwen zelfstandig kunnen wonen en de bewoners leren de zorgvraag uit te stellen. De bewoners van De Veste worden naast hun persoonlijke zorgdoelen begeleid in onder andere het huishouden, passende daginvulling, sociale contacten en praktische zaken. Onze zorg heeft als doel het vergroten van de zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij.

Naast deze individuele begeleiding is er mogelijkheid tot dagelijks contact met ons team pedagogisch medewerkers. Er is daarbij 24 uur bereikbaarheid met achterwacht. Het team van begeleiders wordt ondersteund door een orthopedagoog.

Door de geclusterde woonvorm van de zelfstandige studio’s en een algemene ruimte waar bewoners en begeleiders elkaar treffen, bieden we een beschermd gevoel en bevorderen we sociale interactie. Zo vinden bewoners stap voor stap weer een plek in de maatschappij.

Hier vind je meer informatie over De Veste.